031-22 00 26

Aluminiumbeklätt fönster/aluminiumfönster

Aluminiumbeklädda fönster är energieffektiva och lättskötta fönster som håller i många år och som är nästan underhållsfria.


Fakta om aluminiumbeklätt träfönster

Aluminiumbeklädda fönster är helt enkelt vanliga träfönster som är aluminiumbeklädda på utsidan, lackerat oftast med vit Ral färg. Ganska vanlig typ av fönster i Sverige och är ett populärt val som passar de flesta moderna byggnationer. Aluminiumbeklätt fönster är ibland felaktigt benämnd som underhållsfritt fönster eller bara ett aluminium fönster, vilket är felaktigt då endast utsidan är beklädd med aluminium. All trämaterial åldras, och behöver underhållas. Livstid på ett aluminiumbeklätt fönster är ca 15 år och ett aluminiumbeklätt fönster är dyrare än träfönster och pvc fönster. Fönster i ekmaterial är dock dyrare av självklara skäl.


Vridfönster i aluminiumbeklätt material är mycket populära då de är praktiska, lättskötta och samtidigt trygga. Du behöver inte flytta på krukväxter när du öppnar fönstret. Du kommer åt fönstrets utsida inifrån. Vrid på handtaget och skjut bort den nedre delen av fönstret ifrån dig och rotera fönstret i 180 grader så att utsidan av fönstret hamnar på insidan. Lämpar sig i hus med fönster på ovanvåningen, bottenvåning och som källarfönster.


Nedan: Vridfönster / glidhängt aluminiumbeklätt träfönster

Nedan: Inomhusbilder på aluminiumbeklätt 2-luft fönster