Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert

Bilder på våra fönster, skjutdörrar och altandörrar

Pvc pardörr

Nedan ser du Pvc pardörr i storleken 140x210 cm. Den här pardörren i Pvc är unik av den anledningen att den är oerhört fint utförd med smala slimmade karmar och smala fönsterbågar (dörrar). Tröskel är låg och handikappsanpassad för att en rullstol lätt ska kunna rulla över den. Båda dörrarna har spanjolett funktion (broms i handtaget) och ingen fast mittpost i mitten. Dörrbladen öppnas utåt, vilket är ovanligt som pvc dörr. Ett extra handtag finns på utsidan för att kunna öppna dörren utifrån. Pvc dörren har cylinder på insidan med tre låspunkter så att du kan låsa altandörren när du lämnar hemmet. Försäkringsföretag kräver oftast att man kan låsa altandörren med en nyckel för att försäkring ska gälla. Gångjärnen på utsidan finns även i vit färg. Pvc pardörren har bröstningshöjd på cirka 80 cm. Pvc pardörren kan göras i olika storlekar och färger. Vi rekommenderar att man sätter in 2 glas istället för 3 glas då vikten av dörrbladen annars belastar spanjolett funktionen onödigt mycket. Det är förborrade hål i karm vilket gör att monteringen går smidigt. Det är inte vanliga karmskruvar som gäller utan vanliga skruvar. Anledningen till att vi förborrar är att alla Pvc dörrar har en stålkärna. Vi vill inte att man borrar själv hål då det är lätt att man borrar på fel sätt utan kunskaper. Självklart följer det också med monteringsbeslag. Skruvar är bra när man rättar upp dörren för extra styvhet i konstruktionen, men är inte nödvändigt om man använder monteringsbeslag på korrekt sätt. Vår Pvc Pardörr är absolut ett ypperligt komplement till en pardörr i trä, vilket är mycket ovanligt och extremt svårt att få tag i någon annanstans. Prismässigt ligger pardörren något högre än andra likvärdiga pvc pardörrar men vi brukar säga; du kan inte få en BMW till priset av en Skoda. Ska man byta altandörrar så ska man byta till den här modellen, svårare än så är det inte. Underhållsfritt material innebär att du inte behöver måla eller underhålla på samma sätt som med träfönster. Dessutom är det aldrig fel att ha sådan pardörr i anslutning till hög luftfuktighet nära vatten. Går du i tankar att köpa en ny altandörr och vill slippa underhållsarbete så kommer du inte att få bättre pvc dörr än vad vi visar för dig, tro på våra ord/bilder. Design och funktion ska samverka men det är inte alltid så med Pvc produkter, det kan vi försäkra. Det är bara att söka hos andra så ser du själv. Vi på Fönster Fixaren har ansträngt oss på att samverka mellan design och funktion, därför är vi stolta över våra produkter. Man ska fråga sig själv. -Skulle jag själv välja den här dörren? -Bilder talar för sig själva.

Tekniskt data
U-värde glas: 4-16ar-4le, 1.0 (EN673)
U-värde hela konstruktionen: 1.4
Bröstningsdjup: 24 mm
Karmdjup: 70 mm
Karmbredd: 70 mm
Bågens bredd: 78 mm
Tot. synlig karm + både per sida bredd: 110 mm
Tvärgående post höjd: 80 mm
Tröskelhöjd: 40 mm
Profilsystem: Veka
Glasleverantör: Pilkington
Totalvikt: 87 kg.

Pvc altandörr insidanpvc dörr utsidapvc dörr insida öppenpvc dörr utsida öppeninsida pvc dörrutsida pvc dörr med handtaginsida med dubbla spanjolett handtaginsida pvc dörr liggande post med bröstning och handtagpvc dörr spanjolett beslagpvc dörr aluminium tröskel


Träfönster sidohängt tvåluft

Vitmålad två-luft träfönster. Träfönster känner vi alla igen. Fönster på bilden har två liggande och ett stående spröjs. Fönsterdelarna är åtskilda med en fast mittpost som det brukar se ut på äldre typer av sidohängda fönster. Den här modellen öppnas utåt och fönsterbågarna har fönsterhake istället för handtag. Naturligvis finns modellen med handtag, vilket vi föredrar eftersom det finns möjlighet att få broms i handtag vilket låser fönsterbågen när den är öppen. Dessa typer av fönster har inte en ”kopplad” båge hos oss, utan det är isolerglas inbyggd i bågen. Färgen är i NCS 0502Y (krämvit). Man kan få fönstret i vilken färg och storlek man önskar med reservation för vissa tekniska begränsningar.

vitmålad träfönster två luft utsida två luft träfönster insidan


Vridfönster/H-fönster alubeklätt utsida

Vridfönster är fönster som roterar 170 grader. Mycket vanliga i hela Sverige. Fördelar med den typen av fönster är att fönsterbågen öppnas på utsidan. Man kan ha dessa fönster både på bottenvåning och ovanvåning och dessa fönster är barnsäkra. Originalbeslag från Norska företaget Spilka. Den här modellen har ett fast fönster nedanför. Vridfönster är också lämpliga som öppningsbara i större format. Självklart med isolerglas med högt u värde. Ett U värde för hela konstruktionen med 3-glas är 1.2. Aluminiumbeklädda träfönster är något dyrare än vanliga träfönster, p.g.a. aluminiumbeklädnaden.

vridfönster / H-fönster med alubklätt utsida

Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign