Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert
Tillbaka


Byta fönster och fönsterbyte

Hur mäter man fönster och altandörrar?

För att du skall kunna få korrekta fönstermått på fönster och altandörrar så måste du veta fönstermått. Det är viktigt att måtten är helt korrekta innan beställning läggs då varje fönster och altandörrar samt skjutdörrar tillverkas som du anger i mm skalan. Vid byte av fönster kontrollerar fönster fixaren alltid att dina mått stämmer innan beställningen. Våra montörer har en fönster planerings verktyg med sig när de organiserar mätning av fönster. Kanske kan den hjälpa dig? Ladda ner och skriv ut! Annars behövs det bara tumstock eller måttband. Svårare än så är det inte. När du byter glaskassetter så räcker det oftast för att kolla på insidan av glaskassetten för att se måtten.

Hur mäter man fönster för fönster byte?

 1. Om det finns ett befintligt fönster:
  Ta bort foder (invändig list runt fönstret), mät bredd och höjd på befintligt fönster inkl. karm. Ibland kan man behöva även ta bort utvändigt foder för att komma åt ytterkarmen.

 2. Finns det inga befintliga fönster:
  Mät "hål" i vägg. Exkl. fönster karmar
  Fönsterstorlek = hålbredd - 3 cm x hålhöjd - 3 cm. T.e.x Bredden på hålet är 112 cm och höjden är 135 cm. Då blir fönster storleken: 109 cm bredd x 132 cm hög. Hos oss kan du måttbeställa alla fönster och dörrar utan extra kostnad.
Viktigt!
När du väljer hängning (vänster eller höger) på dina fönster och altandörrar så titta på fönstret / dörren alltid inifrån oavsett hängningen. Det är jätte viktigt. Enligt bilden är fönstret vänster och höger hängt inåtgående (gångjärnen är tyvärr felplacerade på bilden det ska inte synas på fönster inifrån sett.). Inom bygg branchens standard är det praxis att ange hängningen utifrån sett om en ytterdörr öppnas utåt. Men inte hos oss. Vi ser alltid alla produkter inifrån oavsett hängningen. Fönster Fixaren tar inte ansvar på felaktigt val av hängning som kund gjort. Det är kundens ansvar att förstå detta. Därför är det jätteviktigt att kolla detta innan order läggs.

Fönstrets olika delar utifrån sett.

Fönstrets olika delar

Vad ingår i fönsterbytet?

Ladda ner våran produktkatalog (PDF 24 MB) där vi visar några byten på olika typer av fönster, skjutdörrar och träfönster. Om du efter att du har tittat i referens materialet fortfarande inte är helt övertygad, ber vi dig ringa oss och berätta varför. Att beställa byta av fönster av oss (ca 90% av kunder som handlar fönster av oss beställer även fönsterbyte) är verkligen prisvärt, snyggt och kundanpassat. :-)

 1. Demontering av de gamla fönstren
 2. Montage av nya fönster
 3. Drevning / tätning / isolering av spalt sker med lågexpanderade skum på PVC fönster eller plastfönster. För träfönster gäller mineralull eller lågexpanderande skum. Materialvalet av tätning bestäms av fönsterinstallatören på plats. För finjustering av fönsterkarmens lodrätta placering används plastklossar eller liknande som ger fönstret maximal stabilitet och livslängd.
 4. Byggnation/ombyggnation av invändig fönstersmyg (vitlackad träfiber material endast som Mdf vitmålat. Annat material är extra tillkommande kostnad i offerten som du som kund måste ta ställning till innan påbörjad fönsterbyte.)
 5. Listning av fönstren (invändig foder) är alltid en standard dimension på maximalt 6 cm listbredd. Tjockare lister av träbrädor är tillkommande. Montering av utvändigt svart eller vit fönsterbleck. I de fall det sitter bleck ovanför fönster måste du ange ange detta vid beställningen. OBS! Utvändig foder av plåt ingår Ej utan är tillkommande. Annan färg än svart eller vit är också tillkommande. Målning av utvändigt foder är alltid i grundmålat vit. Om annan färg önskas eller andra målningsarbeten är detta tillkommande. Tillkommande definieras som påslag i fönsterbyte offerten och måste enskilt redovisats och godkänts av kunden innan påbörjad arbete.
 6. Bortforsling av gamla fönster om kund önskar det.
 7. Byggstädning,  grovtorkar fönster från byggdamm och samlar upp sopor/byggspill som vi tar med oss.
 8. När arbetet är klart går vi igenom hur dina nya fönster och dörrar fungerar samt hur du sköter dem. Kund har möjlighet att direkt kunna yttra sig i fråga om slutarbetet via vår kvalitetskontroll dokument.
 9. Du som kund har rättigheter enligt konskumentjänstlagen. Är du inte nöjd så kan du reklamera tjänsten av färdigställandet via denna reklamationsblankett.
Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign