Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert
Tillbaka


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Var noggrann med att skriva in korrekt e-postadress.

E-postadress


Isolerglas, fönsterglas, 2-glas eller 3-glasisolerglas till dina fönster och altandörrar


Isolerglas


Nu har vi ett större urval av isolerglas och ännu attraktivare priser. Dessutom en ny funktion på hemsidan för att du lätt skall hitta den glaskassett som passar dig. Här hjälper vi dig att välja ut rätt typ av glas du behöver redan från början. Bland våra isolerglas kan du välja det användningsområde du skall ha till ditt isolerglas. Allt för att du enkelt skall få just det isolerglas som passar bäst.

För att du lättare skall hitta till just det isolerglas som passar till dig kan du välja vilket användningsområde du skall ha isolerglaset till. T.ex. om du skall ha till ditt fönster, altandörr eller bastu fönster så du hittar lätt vad du vill ha.

Till en helglasad altandörr är laminerad (lamellglas) eller härdat glas att föredra. Barn kan kasta något på dörren eller springa in i den. Då skall glaset kunna hålla så ingen kan skada sig. Den nya funktionen på hemsidan är framtagen för att du ska ha ett säkert hem men framför allt för att hålla dig till Boverkets rekommendationer och regelverk. Helglasade altandörrar och stora fönster som monteras på övreplan ska alltid ha laminerad glas på utsidan för att hindra att glassplitter faller ner och skadar.


När du beställer isolerglas till dina fönster eller altandörrar är det viktigt att veta vilket total djup du ska ha på din glaskassett. Mät din gamla glaskassett så vet du. Bygger du nytt så har du naturligtvis större frihet att välja mellan olika glastjocklekar i en glaskasett.

Standard djup på en 2-glas kassett är 24 mm och på ett 3-glas isolerglas är det 36 mm. Våra glas har ett u-värde från 0.5. Alla våra glaskassetter är försedda med en speciell osynlig hinna på glaset som kallas för lågemission. Lågemissionen bidrar kraftigt till att sänka ett U-värde och är viktigt. Man kan säga att Lågemission ger låg värmeutstrålning så att värmen stannar där den gör nytta. Förutom lågemission har vi en varmkant runt hela glaskassetten. Varmkant är en distansprofil som man har mellan glasen i en glaskassett med mycket låg ledningsförmåga vilket innebär att kyla isoleras väl. Du sparar energi och får högre komfort i form mindre kallras.

Vi följer Boverkets byggregler, glas i byggnader BBR avsnitt 8:35. Glasytor ska utformas så att risken för fallskador och skärskador begränsas. I bostäder där glas är lägre än 60 cm över golv eller fallhöjden är mer än 2 m finns risk. Säkerhetsglas härdat eller laminerat skall användas i dessa fall. Nuvarande regler om glas i byggnader gäller alla byggnader där bygganmälan eller ändringar i byggnad har gjorts 1 juli 2009 eller senare.

Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign