031-22 00 26

Pvc fönster / plastfönster

Pvc fönster kan beställas i vilken Ralfärg som helst och nästan i vilka fönsterkombinationer som helst. Med 2-glas, 3-glas. Fast pvc fönster, sidohängt pvc fönster, dreh-kipp pvc fönster, utåtgående pvc fönster. Du avgör, vi hjälper dig!


Vilka pvc fönster rekommenderar vi?

Vi har tre stycken favoriter bland våra pvc produkter som vi rekommenderar att man köper om man ska byta fönster. Fasta fönster i pvc, vridfönster som utåtgående öppningsbara pvc fönster samt tilt- glid skjutdörrar (väldigt prisvärt). Dessa tre produkttyper har smal karm och båge vilket försäkrar att maximalt med dagsljus tränger igenom. Vridfönstret har dessutom spilka originalbeslag som man har på vanliga vridfönster i trä. Fönstret ser onekligen ut som ett träfönster i sitt utförande och konstruktion.


Vridfönster / glidhängt pvc fönsterUtomhus bild på vridfönster / glidhängt Pvc fönster. Väldigt likt vridfönster i trä med Spilka originalbeslag. Dessa fönster är i samma prisklass som aluminiumbeklätt vridfönster, men fullständigt underhållsfritt.


Fakta om pvc fönster

Pvc fönster, plastfönster, komposit fönster eller underhållsfria fönster innebär att fönsterbågen och karmen är tillverkat i väderbeständig miljövänligt armerad komposit och är UV-beständigt och håller färgen år efter år. Pvc fönstrets uppbyggnad är pvc material på utsidan som bärs upp av en stålkärna. Insidan av karmen har indelade luftkammare där luften står stilla och på så sätt effektivt minskar på värmeutstrålningen från insidan.

Fönster i Pvc är mycket vanligt i Europa där man för länge sedan gläds över de många fördelar. De två största fördelarna är priset samt att pvc fönster är underhållsfritt och kan hålla upp emot 30 år utan att man behöver göra något.

De flesta pvc fönster modellerna har en karmdjup på 70 mm och en karmbredd på 60 mm. Många träfönster har en karmdjup på 120 mm. 70 mm karmdjup innebär att man kan installera ett pvc fönster även i små sommarstugor med tunna ytterväggar. Pvc konstruktionen har god isolerings egenskap, säker och energisnål konstruktion och hög antändningsgrad (390° C, Trä har: 240° C).
Om våra Pvc fönster

 1. Våra Pvc Fönster kan öppnas utåt.
  Våra sidohängda underhållsfria pvc fönster som öppnas utåt, har smal karm och båge för att vara av kompositmaterial passar den Nordiska designen och klimatet. Båge + karm ligger runt 12 cm i total bredd. Om du handlar en vridbar pvc fönster (glidhängt) så kan du få ännu mindre på karm och båge, vilket gör att mer ljus kommer in i ditt hem. De flesta konkurrenter har inte ens denna modell i sitt sortiment. Märkligt tycker vi då fönstermodellen är mycket utbredd i Sverige och Norge men framförallt på västkusten.

 2. Slimmad karm och båge
  Vi lever i Norden och här vill vi ha mycket ljus genom fönstret. En tunn karm + båge ger mer glas i fönstret och ökar således ljusinsläppet väsentligt. Dessutom ser fönstren eleganta ut med slimmad karm och båge. Hos oss kan du köpa sidohängt utåtgående plastfönster. Modellen är speciellt utformad för den Svenska marknaden. Sidohängda utåtgående underhållsfria fönster har karm + båge på ca 12 cm. Våra inåtgående sidohängda plasterfönster har en bredd på karm + båge på 10 cm. Köper du karmfasta pvc fönster så är karmen runt 5 cm.

 3. Generösa storlekar och olika fönsterkombinationer
  Vi har ingen standardstorlek i ”modulmått”. Välj valfri storlek ända ner till millimetern. Vi lever i ett samhälle där mångfalden inom olika designuttryck öppnar för icke standardiserade fönsterstorlekar och former. Människor har upptäckt tjusningen med att forma sitt drömhus. Forma huset utifrån din känsla och bryt med bygg standarder -vi hjälper dig på vägen.

 4. Riktiga rabatter!
  Vi ägnar inte oss åt missvisande fantasi rabatter eller manipulera ursprungspriser för att fantasirabatten ska vara så bra som möjligt. Vi har marknadsanpassade låga priser från början och ger generösa verklighetsanpassade prisavdrag på olika fönstermodeller och typer i olika omgångar beroende på hur mycket kunden köper för.

 5. 3- glas  / 2-glas och korrekt U-värde
  Vi rekommenderar 3-glas i en glaskassett eftersom det ger dig bättre energibesparing och lågt U-värde. Vi frågar alltid var du ska placera dina pvc fönster och altandörrar och ger dig därefter bästa möjliga förslag på isolerglas. Vi är också extra tydliga med att ange U-värde på hela fönsterkonstruktionen, inte bara glasets del. 3-glas ger dig också bättre bullerskydd.
  Våra 3-glas har: 4-12a-4e-12a-4e. U-värde 0.7. Bullerskydd: 34 dB.
  2-glas har: 4-16a-4e, U-värde från 1.1, Bullerskydd 32 dB.

 6. Silverfärgade handtag
  Alla våra handtag har genomgått ansträngande tester för att säkerhetskälla att handtagen håller i många år framöver. Handtagen har testats minst för 15.000 st. öppningar/stängningar i olika belastnings miljöer.

 7. Gångjärn/fönsterbeslag
  Våra beslag som t.ex. gångjärn kommer från den väletablerade beslagskungen Winkhaus. 50% av beslagen till plastfönster kommer därifrån så det är en standard hos många fönsterhandlare. Smörj fönsterbeslag minst 1ggr per år!
  Smörja pvc fönsterbeslag

 8. Monteringsbeslag ingår i köpet
  Alla plastfönster monteras med särskilda monteringsbeslag som ingår. Var mycket noga med hur du fäster monteringsbeslag då viktbalansen kan bli fel om du har för få beslag eller om beslagen har för långt avstånd mellan fästpunkterna. Skiss på hur monteringsbeslagen ska fästas

  monteringsbeslag till pvc fönster
 9. Standard i grå glasfog (Tätningsband, Tätningslist)
  Glasfogen är en  tätningslist närmast glasytan. Den har till uppgift att täta/skydda mellan glaslist och glaskassetten. Moderna hus byggda från ca 70-talet ser helt okey ut med svart men många har äldre hus där grå glasfog är snyggare och gör att fönstret passar bättre in.

  Tätningsband / glasfog till pvc fönster

Bild nedan visar skillnaden mellan pvc fönstrets fönsterbleck och träfönster.


Skillnad mellan pvc fönstrets fönsterbleck och träfönster