Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert

Skjutdörrar till ditt uterum och vinterträdgård

Fönster fixaren har brett urval av måttanpassade skjutdörrar till bra priser och snabba leveranstider.
Vi har inget lager för måttanpassade skjutdörrar utan din skjutdörr tillverkas efter dina mått direkt i fabriken precis så som du vill ha din skjutdörr.
Färgade skjutdörrar i trä, pvc eller aluminium. Kombinationerna är oändliga. Ja, faktiskt de mesta man kan önska sig. Och det bästa är att du kan få dina skjutdörrar till ett rimligt pris.


Olika skjutdörrar

Priserna på skjutdörrar beror på hur många och hur stor din skjutdörr är. Vad det är för typ och material konfiguration på skjutdörren. Vi har bästa priser på pvc ”tilt och skjut” skjutdörrar.

Pvc skjutdörrar

Pvc tilt skjutdörrar insidan  Pvc tilt skjutdörrar utsidan

En pvc skjutdörr som är både fullt isolerad och väderbeständig är det bästa köpet. Nackdelen med en Pvc skjutdörr är att den har en hög tröskel. En tröskel på pvc skjutdörr som har tilt och skjutfunktionen kan uppgå till omkring ca 9 cm. Har du en rullstol så kan det vara svårt att passera genom skjutdörren. Pvc skjutdörrar öppnas genom att man tiltar den öppningsbara delen framåt och sedan drar den skjutbara delen åt vänster eller höger. Kallas i fönsterspråket för ”tilt and slide” skjutdörr. På svenska ”tilt och skjut”. Alla tilt och skjutdörrar kan vädras. Du behöver således inte öppna skjutdörren utan det räcker oftast med att vädra skjutdörren (Ställ den del av skjutdörren i vädringsläget). Bra att ha när man har djur eller små barn hemma och samtidigt får in fräsch luft.

Pvc skjutdörrar kan vara som tvådelade eller fyrdelade. Tvådelade skjutdörrar är precis som namnet avslöjar i två sektioner. Varav den ena sektionen kan öppnas och den andra är fast. Vilken del av sektionerna man vill öppna bestämmer man själv. En tvådelad Pvc skjutdörr bör inte överstiga 3500 mm i bredd och 2200 mm i höjd. Öppningen är alltid hälften av skjutdörren totala bredd på tvådelad skjutdörr. När det gäller säkerhet så önskar försäkringsbolag att man kan låsa skjutdörren inifrån med en nyckel. Alla skjutdörrar är relativt lätta att montera men det rekommenderas att man är minst två personer vid monteringen. När man levererar Pvc skjutdörrar så är glaset borttagen från ramen under transport och glaskassetten sätter man in efteråt. Detta för att inga transportskador på skjutdörren ska kunna uppstå. skjutdörrar väger mycket och glaset tar en stor del av den totala ytan i en skjutdörr. Precis som det ska vara. Syftet med en skjutdörr är att kunna öppna upp rummet och släppa in välbehövlig fräsch luft, utan att dörrbladen ska ta plats. Dessutom är det estetiskt tilltalande att äga ett hus med skjutdörrs partier.
Se våra priser på Pvc skjutdörrar här

Wilka Cylinder 1410 till Pvc skjutdörrar

Wilka 1410 Cylinder till insidan av Pvc tilt & skjutdörrar

Sex pins Cylinder 1410, tillverkad av WILKA i Tyskland. Det är viktigt att saker som cylindrar som kräver hög precision och hög kvalitet fortfarande tillverkas inom Europa för bästa kvalitet. Skjutdörrs cylinder har nickel-silver beläggning komplett med tre nycklar och fästskruv. Cylindern från Wilka är inbrottsklassad som A (Högsta säkerhet enligt normen DIN 18 252). Godkänd av tyska standarden VDS (Institution för säkerhet i Tyskland). Cylindern monteras endast på insidan av pvc tilt och skjutdörren.

Trä skjutdörrar

Precis som pvc skjutdörrar så är skjutdörrar av trä också fullt isolerad. Trä är dessutom ett naturligt vackert material som passar de flesta olika hustyper och smaker. Trä skjutdörrar kan ha låg tröskel och dessutom kan de öppningsbara sektionerna skjutas direkt åt vänster eller höger utan att man ”tiltar” sektionen först. Öppningskombinationer är fler och vi rekommenderar trä skjutdörrar för rörelseförhindrade och äldre människor som har olika typer av muskelnedsättningar. Naturligtvis behöver du inte ha krämpor för att investera i en trä skjutdörr. Trä skjutdörrar kan vara tvådelade, tredelade och fyrdelade. Skillnaden mellan en tvådelad Pvc skjutdörr och tvådelad trä skjutdörr är att en trä skjutdörr som är två delad kan ha båda öppningar som kan öppnas åt var sitt håll. Detta har att göra med de ”glid skenor” som skjutdörren skjuts i. En skjutdörr av trä kan ha två, tre eller fyra glidskenor. Fyra glidskenor är ovanligt att ha och som ordet anmärker så kan skjutdelarna röra sig obehindrat åt vilket håll man vill. Hur en skjutdörr öppnas bestämmer dessa glidskenor.

En trä skjutdörr behöver inte vara vit målat. Hos Fönster Fixaren går det alldeles utmärkt att välja valfri färg i NCS-S färgkod mot ett pristillägg eller så kan man välja trä skjutdörren i Ek eller annan ädelträ. Eftersom vår fabrik tillverkar skjutdörrar efter kundernas önskemål så är möjligheterna att få sin skjutdörr precis som man drömt om nästan obegränsade, och det behöver inte vara dyrt. Priserna på trä skjutdörrar i motsvarande kvalitet är klart mycket bättre än de flesta konkurrenters och det beror på att vi inte lagerför skjutdörrarna. Leveranstider på en trä skjutdörr är mellan tre och fem veckor.
Se priser på trä skjutdörrar här OBS! Det är alltid förmånligt för dig att fråga oss om pris vid fler antal. Ring!

Aluminium skjutdörrar

Aluminium skjutdörrar är tillverkade av aluminium och finns som standard i vit kulör. Profilen har en avrundad utformning och tjockleken på profilen är väl avvägt och smal. Det billigaste aluminium skjutdörrar har 4 mm planglas men som kan ersättas med isolerglas för att kunna användas året om. Vill man byta till säkerhetsglas, eller glas i annan färg så funkar det också. Helisolerade aluminium skjutdörrar är dyrare än pvc skjutdörrar men billigare än trä skjutdörrar rent generellt. En aluminium skjutdörr åker på en rälsprofil som har dränering för vatten på utsidan och ger maximal skydd mot snö och övrig väta. Samtliga aluminium skjutdörrar levereras med snäpphandtag i samma kulör som profilen. Självklart kan man inte öppna skjutdörren utifrån. Vid behov kan man installera ett nyckel lås som man kan öppna inifrån och utifrån. Man kan kombinera skjutdörren med fasta fönster och dörrar för att få en harmoniskt utseende.
Se priser på aluminium skjutdörrar här

Uterum och vinterträdgård

Det är populärt att använda aluminium skjutpartier till uterum och vinterträdgårdar. När man bygger ett uterum så väljer man oftast kanal plast tak. Det är relativt billig och bra isolerings form p.g.a. sin lätta vikt. Vi tycker dock att man kan ha 8 mm laminerad glas som tak eftersom glas är mer hållbart och snyggare lösning och blir inte missfärgad. Se bara till att de bärande delarna är ordentligt monterade så det inte uppstår fall. Glas är tungt. Väljer du däremot hel isolerat uterum så bygg med takpannor och isolera ditt tak för bästa möjliga energibesparing. Glöm inte bort att montera rännor för vatten avledning. Har du möjlighet att anlägga golvvärme så gör det. Det går att värma ett uterum även med radiatorer, men de kräver att du har plats längst med väggarna och anlitar duktig hantverkare. Se till att investera i Led belysning både i tak och på sidorna. Det ger ett hemtrevligt utseende, är snyggt och höjer husets totala värde väsentligt.

Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign