Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert
Tillbaka

SP, CE, energimärkning eller ift?

Nedan förklarar vi några viktiga certifieringars källor och förklarar vilka olika typer av fönster fixarens produkter är märkta.Följande produkter är märkta hos Fönster Fixaren

  • Pvc fönster profil (IFT, CE)
  • Pvc fönster glas (SP, CE)
  • Pvc fönster Nordisk Design profil och glas (CE,EM,WUPPI A/S)
  • Trä/Aluträ fönster och glas standard mått (SP,FSC,RA,CE)
  • Trä/Aluträ fönster och glas måttanpassade mått (CE)
  • Aluminium skjutpartier endast glas (SP,CE, ISO 9001)


Ift certifiering betydelse här i Sverige
Varför Tyskarnas certifieringssystem ska vara mindre betydelsefullt än den svenska är för oss höjt i dunkel. Landet fostrar världens bästa tekniker. Tyskarna exporterar nästan all hemelektronik till Sverige via general agenter som t.e.x. Tura Scandinavia som du har i ditt vardagsrum. Amerikanarna gav tyska raketforskare Asyl och arbetsmöjligheter i USA i slutet av andra världskriget för sin raket utveckling. – Så visst kan vi lita på deras teknik! Jag tror att du kör hellre Tyska bilar (BMW) än t.ex. franska (Citroen)

Fönster Fixaren har inte Veka som huvudprofil utan arbetar med PVC profiler av Profine. För att kunna leverera det kunder önskar har Fönster Fixaren inte begränsats till enbart denna profil. För utåtgående fönster och altandörrar i PVC har vi valt även andra profiler som lämpar sig mycket bra för den Nordiska marknaden. Dessa fönster kallas hos oss för Nordisk design och är smala i karm och båge. Dessutom är båge och karm införlivade med varandra så att utseendet utifrån sett är så lik som möjligt ett vanligt träfönster.
energimärkning logo

Energimärkning

Energimärkningen är obligatorisk och gemensam för EU-länderna. Den visar både energieffektiva och energislukande alternativ. Tillverkarna ansvarar för att informationen är korrekt och märkningen ska ge möjlighet för konsumenterna att efterfråga energieffektivare alternativ samtidigt som tillverkarna får ett incitament att driva produktutvecklingen framåt, även utöver de minimikrav som ställs på produkter inom ramen för EU:s arbete med ekodesign. Energimärkningen består av olika bokstäver (energiklasser) Från A-G där A är bäst ur miljösynpunkt. A är till färgen mörkgrön, B är mellangrön, C är ljusgrön, D är gul, E är orange, F är ljusröd och G är Mörkröd. Många tror felaktigt att det är lag på att fönster ska energimärkas. Fönster energimärks på frivillig basis.

Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign