Startsidan Produkter Bilder Filmer Kundservice Kontakta oss Få en Offert
Tillbaka

Träfönster och ädelträfönster


teakfönster Ekfönster EuCalyptus fönster
Gran Hemlockfönster Lärk fönster
Mahogny fönster Tall Meranti fönster

Våra träfönster

Bortsett från det mest populära trä sort som är tall (furu), erbjuder vi även andra barrträd och lövträd för att stärka uppbyggnaden av fönster konstruktionen. Vårt timmer är alltid helt fritt från alla ”knutar” och andra defekter. Impregnerade i vattenlöslig miljövänlig konserveringsmedel, polerade och behandlade flera gånger, för att uppnå högsta kvalitet. Vita träfönster? NCS 0502-Y färgkod, storlek och i vilken trä sort du önskar. Det bästa är att du inte behöver betala mycket pengar. Är du beredd att vänta 4-6 veckor så kan du göra en bra affär genom att köpa träfönster från Fönster Fixaren. Vår fabrik är ytterst noggrann med utförlig produktion och har stora möjligheter att göra din dröm fönster. Vridfönster (h-fönster), dreh kipp fönster, skjutdörrar i trä, altandörrar i trä, det spelar ingen roll vilka fönster. Du bestämmer. Ett riktigt hett tips vi har för dig som går i köp tankar av träfönster är att alltid kolla med oss via telefon. Vi skryter inte om det eller skriker rakt ut att vi har bra priser, men vi kan erbjuda suveränt pris på T.ex. Ek fönster. Men det måste överstiga ett visst antal. T.ex. över 10 stycken för att det ska vara aktuellt. De låga priserna på Ek fönster är närmast jämförbara med aluminium beklädda vita standard fönster t.ex. Vridbara fönster. När det gäller träfönster av material Ek så ska man inte behandla dessa fönster med lack eller lasyr. Fabriken ”oljar” dessa 2 gånger innan skeppningen sedan är det upp till dig att underhålla vidare. Silver beslag och silver handtag med aluminium droppbleck på Ek fönster. Träfönster i andra färger är fullt möjligt att göra och hos oss behöver inte kosta en förmögenhet som hos konkurrenter. Letar du efter dreh-kipp fönster i trä så har du hittat absolut rätt. Men kom ihåg ett slutpris på din offert är alltid baserad på en viss mängd.



Rainforest Alliance
Grundades 1987 och är en ideell organisation som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och för en hållbar utveckling, genom att påverka markanvändningsmetoder, affärsseder och kundbeteenden. Rainforest Alliance arbetar med att godkänna att produkter som uppfyller vissa krav ges en märkning.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rainforest_Alliance



FSC-certifiering

FSC (Forest Stewardship Council) ställer krav på skogsskötseln med hänsyn både till miljö, sociala aspekter samt ekonomi/produktion. FSC är en oberoende ickestatlig organisation (Non Governmental Organization) som skapades 1993 av miljöorganisationer, trä branschorganisationer, jägmästare, ursprungsbefolkningar och certifieringsorgan med representanter från 25 länder. När du väljer att köpa träfönster av oss medverkar du till att gynna hållbar utveckling av skogen och planeten.
Källa: http://www.fsc-sverige.org/

Här är några olika ädelträfönster

• Teak fönster
• Eucalyptus fönster
• Hemlock Gran
• Ekfönster
• Mahogny
• Meranti

Träfönster och aluminiumfönster på Youtube

Naturligtvis i HD kvalitet för bästa och tydliga visning av material och detaljåtergivning

Träfönster

Vitmålad träfönster sidohängt utåtgående med friskluftsventil och barnspärr.

hjhhg

Bilden föreställer vitmålad sidohängt träfönster 69x69 cm som öppnas utåt. Den vänstra bilden är inifrån sedd. Korsspröjs på insidan samt utsidan av fönstret. För att simulera vacker spröjsverk har energiglaskassetten även mellan-glas spröjs så att det ser ut som glasdelare. Rekommenderas av oss eftersom det är en vacker lösning. Fönsterkrokar i silver, som naturligtvis kan ersättas med handtag. på Ovankarm finns en friskluft ventil. Den högra bilden är samma fönster men utifrån sett. Kraftiga gångjärn och barnsäker spärr i nedre karm. Märk att utloppet på utsidan av träfönstret för friskluftventilen är osynlig eftersom friskluftventilens kammare är integrerad med karmöverstycket. Mycket snygg lösning. Droppbleck är av plast men kan bytas ut mot andra material. Plast har den fördelen att den inte flagnar som färgad aluminium gör. Så välj plast för bästa livslängd på droppbleck. Alla våra träfönster levereras med förborrade karmhål. För höga fönster monteras alltid extra gångjärn för bästa möjliga stabilitet. Det bästa är att du bestämmer hur du vill att ditt favorit fönster ska vara. Uppskattad pris för fönstret med befintlig konfiguration: 3.900 kronor inkl. moms. Väljer du att ha aluminium på utsidan så kostar fönstret ca 4.900 kronor inkl. moms. Tänk på att det är alltid billigare att handla fler fönster på en gång hos Fönster Fixaren.

Vridbar träfönster. Vitmålad

vridbar träfönster

Vridbar träfönster 69 x 69 cm, eller som den också heter H fönster är den vanligaste fönster typen på västkusten. Mycket populär för sin säkerhet samt möjlighet att rotera fönster bågen 180 grader på utsidan. Bilden till vänster är inifrån sett. Med utanpåliggande spröjs samt bredare stående ”fusk” post. En stående båg post är det billigaste sättet att dela upp ett fönster i två delar. Den högra bilden föreställer vridfönster utifrån sett. På sidorna finns de karakteristiska vertikala beslag som gör att fönsterbågen kan roteras. Våra vridbara fönster förses med barn spärr innan man utför rotationen. Vridbara fönster är den enda fönstertypen som man kan göra riktigt stora öppningsbara fönster per luft. Så vill du ha öppningsbara fönster som är bredare än 120 cm per luft så är detta fönster modellen den bästa. Alla våra träfönster kan förses med aluminium på utsidan i olika NCS-S färger. Detta fönster kostar cirka 3.500 kronor inkl. moms. Med aluminum på utsidan så kostar den cirka: 4.550 kronor inkl. moms.

Fast träfönster vitmålad insida och grå utsida.

fast träfönster med vitmålad insida och svart utsida

Ett fast fönster är ett fönster som inte går att öppna. Fasta fönster har bästa energivärden och är naturligtvis billigare eftersom fasta träfönster har mindre material i sitt fönster uppbyggnad. Den vänstra fönster bilden visar fönstret inifrån sett. Vitmålad med NCS-S 0502-Y färgkod. Den högra bilden visar fönstret utifrån sett och har en annan färg än insidan. Färgen heter NCS-S 6502-B och är en mörkgrå nyans. Det rekommenderas alltid att titta extra noga på droppbleck när du har annan färg på utsidan än insidan. Vårt fönster har aluminium oxiderat droppbleck för att det ska passa färg mässigt men man kan få vilken färg man vill på droppbleck. Fönster hos fönster fixaren är alltid måttanpassade, glasanpassade, design anpassade fönster i högsta möjliga kvalitet.

Aluminium beklätt vridfönster med fast fönster

vridfönster aluminium beklätt framsidan
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett utifrån.
vridfönster aluminium beklätt stängd
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett inifrån.
vridfönster aluminium beklätt framsidan öppen
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett utifrån. 180 grader öppen.


vridfönster aluminium beklätt framsidan öppen
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett utifrån. Ca: 15 grader öppen. Barnspärr aktiverad.
vridfönster aluminium beklätt framsidan öppen
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett från sidan. Barnspärr aktiverad.
vridfönster aluminium beklätt baksidan öppen
Vridbar aluminium beklätt kombinations fönster sett från sidan. Barnspärr aktiverad.


vridfönster aluminium beklätt profil med handtag vridfönster aluminium beklätt original beslag vridfönster aluminium beklätt 3 glas kassett

Här ser du några detaljer hur vrid beslag ser ut och glaskassetten är utformad. Fönstret är av högst kvalitet och detaljarbetet fulländat. Det är du som kund som bestämmer om hur du vill ha ditt fönster. :-)

Ek fönster i fabriken på torkning.

Ek fönster på torkning i fabriken
Ek fönster på torkning i fabriken
Ek fönster på torkning i fabriken
Här kan du se olika typer av Ek karmar och Ek bågar på torkning efter man har oljat in i två omgångar. Man får aldrig stressa med så fina genuina fönster som Ek fönster kan vara om de görs av rätt fabrik med lång erfarenhet och stor kunnande av träfönster tillverkning.

Furu och Meranti lasyrer

Nedan visar vi exempel på de olika lasyrer på furu och ädelträ Meranti på höger kolumn. OBS! bilderna är tagna med en mellanformats kamera för bästa återgivning men färgerna kan ändå skifta och se annorlunda ut i verkligheten. Det finns en kod under varje exempel som identifierar varje blandning, dock endast för Fönster Fixarens bruk.
De olika typer av lasyrer visar att man kan "fuska" material återgivnings ton genom att tillsätta olika typer av lasyrer. Bra och känna till om man önskar komma ner i pris men ändå önskar närma sig t.ex. ek fönster. titta gärna på Ek lasyr på furu för demo visning. Bilderna visar också skillnader i trästrukturen mellan vanlig furu och meranti.

furu tall vs meranti ädelträ


furu meranti lasyrer
furu meranti lasyrer 2
furu meranti lasyrer 3
Copyright ©
2010 Fönster Fixaren.
Alla rättigheter reserverade.
Besöksadress
Brodalsvägen 7, hus Y
43338 Partille

E-post / Telefon
031-22 00 26
Försäljning / Offert frågor.
Betalningsalternativ
Faktura 10 dagar netto
Webdesign